Veiligheidsverklaring Plus 4 Paragliding Club (2015)

Veilig oplieren en veilig vliegen heeft voor alle leden van Plus 4 Paragliding Club een hoge prioriteit. Wij doen ons uiterste best om op systematische wijze een cultuur te stimuleren waarin:

Om deze doelstellingen te bereiken heeft Plus 4 een veiligheidscoördinator aangesteld. Diens belangrijkste taken zijn:

Onze piloten zijn verantwoordelijk of hij/zij wel of niet vliegt. Zij dienen te beschikken over een geldig brevet. Hun vliegmateriaal moet een geldige keuring hebben. In geval van een incident/ongeval moet de piloot hiervan melding maken bij de KNVvL en bij de veiligheidscoördinator. Tijdens de lierstart en gedurende het vliegen dient de piloot altijd gefocust te zijn op veiligheid.

Onze lieroperators zijn verantwoordelijk of hij/zij wel of niet liert. Zij moeten ook beschikken over een geldige lieropleiding. In geval van een incident/ongeval moet de lieroperator, in overleg met de piloot, hiervan melding maken bij de KNVvL en bij de veiligheidscoördinator. Tijdens de lierstart en gedurende het vliegen dient de lieroperator altijd gefocust te zijn op veiligheid.

Onze startassistenten helpen de piloot en lieroperator op een veilige wijze te starten.

Ons liermateriaal wordt voor gebruik door de lieroperator gecontroleerd op veiligheid.

Jaarlijks wordt het liermateriaal gekeurd.

Jaarlijks wordt door de veiligheidscoördinator een veiligheidsverslag gemaakt. Op basis hiervan worden, indien nodig, maatregelen genomen ter verdere verhoging van de veiligheid.

Samengevat: Wij doen er gezamenlijk alles aan om zo veilig en goed mogelijk te lieren en te vliegen bij Plus 4 Paragliding Club.

Tot ziens op ons veld!